Protestantse kerken H’sum laten weer beperkt kerkgangers toe

Met ingang van zondag 2 mei laten vrijwel alle kerken van protestants Hilversum weer kerkgangers toe tijdens de vieringen. Dat geldt voor De Morgenster, de Regenboog– en de Bethlehemkerk. Het gaat om maximaal 30 kerkgangers. Al eerder waren kerkgangers welkom in de Grote Kerk en bij Vitamine G. De Diependaalse kerk laat met Pinksteren weer kerkgangers bij de zondagse dienst toe.

Tien procent

De Grote Kerk voert het aantal kerkgangers op dat welkom is tot aan Pinksteren tot maximaal 70. Dit laatste is in overeenstemming met wat het CIO heeft afgesproken met minister Grapperhaus. Het Contact in Overheidszaken (CIO) is met de minister ‘maatwerk voor grotere kerkgebouwen’ overeengekomen. Dat betekent dat kerkgebouwen met meer dan 300 reguliere zitplaatsen maximaal 10% van de zitplaatsen kan benutten met inachtneming van de voor deze gebouwen geldende protocollen. De Grote Kerk in Hilversum telt 750 zitplaatsen.

Zaterdag openstelling

De Regenboogkerk en De Morgenster gaan binnenkort op zaterdagochtend open voor mensen die in de kerk een kaarsje willen branden, muziek willen luisteren of intenties voor voorbeden willen achterlaten. De Morgenster op 1 mei van 10u30 tot 12u00 en de Regenboogkerk op 15 mei aanstaande.

Reserveren

Voor alle zondagse vieringen geldt dat vooraf moet worden gereserveerd. Zie daarvoor de betreffende viering in het overzicht ‘diensten en vieringen’.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.