Protestantse Kerk: rechtvaardige vrede voor Joden en Palestijnen

De Protestantse Kerk weet zich geroepen om zich in te zetten voor menselijke waardigheid, rechtvaardige vrede en vreedzaam samenleven voor Joden en Palestijnen. Ds. René de Reuver reageerde namens het moderamen van de generale synode op de petitie die werd aangeboden door Kairos-Sabeel Nederland (organisatie die zich inzet voor Palestijnse christenen).

Ds. René de Reuver, namens het moderamen van de Protestantse kerk, reageerde: “U roept op om ons krachtig uit te spreken, in solidariteit met onze geloofsgenoten in Gaza en de Palestijnse gebieden en met alle Palestijnen. Met u zijn wij diep geschokt door het onmenselijke leed dat zich hier voltrekt.

Het leed dat veroorzaakt is door de gruwelijke terreurdaad van Hamas van 7 oktober 2023. Israël heeft recht te bestaan. Het leed dat veroorzaakt wordt door de verwoestende oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza. De bevolking van Gaza heeft recht te bestaan.

Door dit alles worden er ongelofelijk diepe wonden geslagen. Wonden die bij het voortduren van de gijzeling en van de oorlog met de dag dieper en traumatischer worden. Wij delen ook uw zorg om de weerslag van deze oorlog in Nederland in de vorm van oplevend antisemitisme en scherpe polarisatie”.

Hulp bieden

De Protestantse Kerk kijkt niet weg, maar zet zich bijvoorbeeld via Kerk in Actie in voor de slachtoffers van het geweld in Israël en Gaza. De Generale Synode heeft zich uitgesproken tegen het toenemend antisemitisme in Nederland. En steunt de Open Brief van de Raad van Kerken aan het kabinet.

 

De volledige reactie is te lezen op de website van de Protestantse Kerk in Nederland.

 

foto ©PKN.nl

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.