Protestantse Kerk ondersteunt ‘Warme Kamers’

Om mensen met financiële zorgen niet letterlijk in de kou te laten zitten, opende het Leger des Heils meer dan honderd buurthuiskamers in ons land. Hier kunnen mensen studeren, een gratis kopje koffie drinken of een spelletje spelen. De Protestantse Kerk ondersteunt dit initiatief van harte en roept kerken op – indien mogelijk – een ruimte beschikbaar te stellen voor nog meer buurthuiskamers in het hele land.

Voor iedereen in de buurt

De buurthuiskamers zijn elke dag open. Onder de naam ‘Warme Kamers’ wil het Leger des Heils ervoor zorgen dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan. De PKN ondersteunt het initiatief. ‘Het is belangrijk dat we onze naasten in nood helpen, ook dichtbij’, aldus Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. ‘Omdat er nog niet in iedere plaats een buurthuiskamer is doen we een oproep aan onze kerkelijke gemeenten om – indien mogelijk – een ruimte in je kerkgebouw hiervoor beschikbaar te stellen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen warm de winter doorkomt.

‘Warme Kamers’ in Hilverum

In Hilversum zijn er inmiddels twee ‘Warme Kamers’ geopend, en wel bij het Leger des Heils in de Bussumerstraat 27 en in de bibliotheek en de Volksuniversiteit, ‘s-Gravelandseweg 55. Klik hier voor meer ‘Warme Kamers’ in ’t Gooi en voor meer informatie. Ook voor aanmelding als vrijwilliger.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.