Protestantse Kerk lanceert studiefonds voor toekomstige predikanten

Door het aanstaande predikantentekort is het van belang dat meer mensen theologie gaan studeren. Daarom lanceert de Protestantse Kerk in Nederland een nieuw studiefonds voor toekomstige predikanten. Ze hoopt daarmee een financiële drempel weg te nemen. 

Zij-instromers

Het belangrijkste doel van het nieuwe fonds ‘Studieondersteuning toekomstige predikanten’ is de financiële ondersteuning van studenten (zij-instromers) die de studie theologie willen volgen om gemeentepredikant in de Protestantse Kerk te worden. De Protestantse Kerk wil mensen die deze studie willen gaan doen financieel ondersteunen. Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, is blij met dit nieuwe fonds: ‘Vaak is het collegegeld een drempel, zeker als het een tweede studie betreft en studiefinanciering niet meer mogelijk is. Met dit fonds hopen we de studie theologie toegankelijk te maken voor potentiële studenten.’

Ga voor meer informatie naar de website van de Protestantse Kerk. Klik daarvoor hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.