Proberen bij de ziel van mensen te komen

Kees Schipper, ouderling in de Bethlehemkerk, bezoekt mensen met dementie. In de nieuwste uitgave van Kerkbrink komt hij aan het woord. ‘Ik probeer bij de ziel van mensen te komen’, vertelt hij. Soms lukt het met liederen en het Onze Vader. ‘Ik heb altijd het boekje ‘Wie zingt mee’ bij me en de Bijbelvertaling van 1951. Die teksten en liederen kennen mensen met dementie vaak nog.’

Luisteren

Een goed gesprek. Dat is het thema van het juni-nummer van Kerkbrink, het blad van de Protestantse gemeente Hilversum. Pastoraal ouderling Herma Bosma doet bezoekwerk vanuit de Bethlehemkerk en werd daar onlangs voor geridderd. Zij zegt ‘een goed gesprek is voor mij vooral luisteren. Zelf ben ik nogal van het invullen of helpen. Als pastoraal-ouderling heb ik geleerd: houd je mond en luister gewoon. Laat mensen praten.’

Klik hier voor het juni-nummer van Kerkbrink

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.