Prioriteit bij de jongere generaties

‘Voor onze toekomst als geloofsgemeenschappen in Hilversum is het belangrijk om visie te vormen voor álle generaties en daarbij prioriteit te leggen bij de jongere generaties. Dat is van levensbelang voor onze vitaliteit.’

Dit bepleitten jongerenwerkers Peter van Wesel, Daniel Verbeeke en dominee Aster Abrahamsen onlangs bij de Algemene kerkenraad. Zij stuurden de Kerkenraad een brief waarin ze reflecteren op het PgH2024-proces en vragen binnen PgH2024 specifiek aandacht voor kinderen en jongeren. ‘De vraag hoe we jongere generaties in dit proces en daarna prioriteit kunnen blijven geven, moet herhaaldelijk gesteld blijven worden’, zo stellen zij. De drie boden de Algemene kerkenraad aan om de raad te ondersteunen en van dienst te zijn in dit proces.

Blik op de toekomst

Met het oog op PgH2024 wordt In de Grote Kerk op 15 maart een blik op de toekomst geworpen vanuit de jongere generaties, waarbij alle jongeren, jongvolwassenen, ouders, grootouders, kinder- en jeugdleiding van harte welkom zijn. Bekijk daarvoor hier het uitnodigingsfilmpje. Op 24 maart is er een avond speciaal voor de tieners over PgH2024 en de toekomst als geloofsgemeenschappen in Hilversum. Op de PgH2024 gemeenteavond van 28 maart zal de input van beide avonden worden meegenomen, zodat jonge generaties een stem krijgen in dit proces.

Meer weten? Neem contact op door te mailen naar dit adres van de jeugdwerkers.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.