Primeur voor De Morgenster: Mahler 10

Afgelopen zaterdag 18 december een uitvoering van de complete tiende van componist Gustav Mahler. Door het Utrechts Studenten Concert onder leiding van dirigent Bas Pollard. Maar liefst 90 musici vonden hun plek op het podium van De Morgenster. Met 80 bezoekers was het, vanwege coronamaatregelen, maximale aantal snel bereikt.

Het werd een prachtige uitvoering van het muziekstuk dat zelden wordt uitgevoerd. Het orkest had zijn toevlucht gevonden in De Morgenster. Dit nadat bleek dat op de geplande datum het Muziekcentrum van de Omroep, als gevolg van coronamaatregelen, geen plaats meer kon bieden.

Het was bijzonder om te ervaren dat de kerkzaal van De Morgenster de klank van het omvangrijke orkest mooi tot haar recht liet komen. Aan de andere kant ook niet zo verrassend omdat de Seinconcerten al twintig jaar volop klinken in dezelfde kerkzaal. Wie weet waar de samenwerking met het Utrechts Studenten Concert verder toe leidt.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.