Prachtig begin nieuw cantateseizoen

Op 24 september is de start van een nieuwe serie Bachcantates in de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum. Op het programma staat de cantate ‘Liebster Gott, wenn werd ich sterben’ (BWV 8)  van Johann Sebastian Bach. Aanvang is om 16u30. De toegang is vrij, na afloop is een collecte.

Naast de Bachcantate klinken ook een Geistliches Lied van J. Brahms en twee delen uit het Concerto Grosso in a van G.F. Händel. Uitvoerenden zijn: Marion Strijk (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Falco van Loon (tenor), Florian Just (bas), kamerkoor Akkoord  en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Cees van der Poel. Charlotte van der Leest verzorgt een korte inleiding.

Programma 2022 -2023

Het programma met alle informatie over het nieuwe seizoen, de uit te voeren muziek en de uitvoerenden is te vinden op www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op de Brink te vinden. De volgende Bachcantates zijn op: 26 november, 7 januari, 25 februari en 15 april. Telkens in de Grote Kerk op de Hilversumse Kerkbrink. De cantatevespers worden uitgevoerd onder auspiciën van de Hilversumse Raad van kerken.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.