Praat mee over beleid protestants Hilversum

De Algemene Kerkenraad nodigt alle leden van de Protestantse gemeente in Hilversum (PgH) van harte uit voor een speciale bijeenkomst over het beleid voor de komende jaren. De kerkenraad wil de leden graag bij het beleid betrekken. Daarom belegt de kerkenraad deze bijeenkomst op donderdag 17 september in de Bethlehemkerk. Aanvang 20:00 uur.

Het PgH-beleidsplan, met als motto gedeeld vertrouwen, gedeeld verlangen, spreekt uit dat de PgH belang hecht aan de vitaliteit van de geloofsgemeenschappen in de Hilversums wijken.

Prioriteiten

Het beleidsplan stelt voor de komende jaren zes prioriteiten.

  1. Verbinding binnen de PgH, én identiteit/autonomie van de wijkgemeente
  2. Missionaire gemeente zijn: zoeken naar doelgroepen en naar vormen om die te bereiken
  3. Kinderen en jeugd: hoe betrekken we die meer bij onze kerk?
  4. Een goede en actuele PgH-brede communicatie is nodig en dat vraagt professionele inzet
  5. Dalende ledenaantallen en dalende inkomsten maken bezinning nodig op hoe wij omgaan met financiën en met gebouwen.
  6. Diaconaat.

Om die speerpunten concreet vorm te kunnen geven zijn investeringen nodig. Dat vraagt inzet van de gemeenteleden, alsook inzet van professionals.

Gemeenteavond

Op donderdag 17 september komen de verschillende speerpunten aan de orde. Veel ruimte is voor vragen, suggesties en voorstellen van de deelnemers aan deze gemeenteavond. Aanmelding van te voren is vanwege coronamaatregelen noodzakelijk.

Klik hier voor het PGH Beleidsplan 2020.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.