Poëzie in de kerk: Elisabeth Eybers

De dichteres Elisabeth Eybers ontving zowel de Constantijn Huygens prijs als de P.C. Hooftprijs. Haar werk staat centraal dinsdag 21 september tijdens ‘Poëzie in de kerk.’ Van 15u00 tot 17u00 in de Bethlehemkerk. Toegang: vijf euro.

Prachtig en toegankelijk werk

Eybers emigreerde vanuit Zuid-Afrika naar Nederland en zette haar literaire werk voort, zowel in haar moedertaal alsook in het Nederlands en Engels. Ze was goed bevriend met M. Vasalis en er zijn treffende overeenkomsten tussen beider werk. Eybers’ poëzie gaat over liefde en verlangen, over de pijn van de migrant, over verlies, ouderdom en dood. Prachtig en toegankelijk werk.

Maaike Meijer

Maaike Meijer leidt het programma. Zij schreef biografieën over de dichter M. Vasalis en over F. Harmsen van Beek Eerder doceerde zij als hoogleraar literatuurwetenschap aan de Universiteit Maastricht. Zij schrijft over poëzie, populaire cultuur, biografie, feminisme en hedendaagse verbeeldingen van mannelijkheid. Over dat laatste onderwerp schrijft zij momenteel een nieuw boek, waaruit voorpublicaties verschijnen in De Groene Amsterdammer.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Klik daarvoor op dit mailadres en vermeld naam en telefoonnummer.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.