Plaatselijke regeling PgH wordt geactualiseerd

De Algemene kerkenraad van de Protestantse gemeente Hilversum wil eind deze maand de zogenoemde Plaatselijke regeling aanpassen. Dit vanwege een aantal ontwikkelingen sinds de laatste versie uit 2019. De Plaatselijke regeling is te zien als het reglement van de PgH.

Vitamine G

Niet langer is Vitamine G een pioniersgemeente. In plaats van waarnemend lid wordt Vitamine G volwaardig lid van de Algemene kerkenraad. Daarnaast maakt de Evangelisch Lutherse gemeente Hilversum als waarnemend lid geen deel meer uit van de kerkenraad omdat deze gemeente is opgeheven. Verder wordt het aantal ambten in de Algemene kerkenraad teruggebracht. Ten slotte is het grondgebied van de PgH uitgebreid vanwege de opname in 2022 van de Gereformeerde Kerk Loosdrecht in de PgH.

Indien er bezwaren tegen de wijzigingen zijn dan kunnen deze kenbaar worden gemaakt voor 22 februari aanstaande bij de scriba van de Algemene kerkenraad via dit emailadres.

Klik hier voor de voorgenomen wijzigingen.
Klik hier voor de huidige Plaatselijke regeling.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.