PKN: meer kerkgangers is nu mogelijk

Met ingang van 5 juni is het mogelijk met zestig kerkgangers samen te komen in kerkdiensten. Dat is het advies van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) aan haar lidkerken. Grotere kerken kunnen het aantal van maximaal 15% zitplaatsen aanhouden. De aantallen zijn exclusief medewerkers en inclusief kinderen.

Na de versoepelingen die het kabinet onlangs aankondigde, volgt de PKN hiermee de ‘routekaart kerken‘ van het kerkelijk samenwerkingsverband CIO. Belangrijk blijft dat reservering, triage (gezondheidsvragen) en placering in het kerkgebouw in acht worden genomen. Ook zijn de genoemde aantallen kerkgangers alleen mogelijk als hierbij de 1,5 meter onderlinge afstand kan worden aangehouden.

Protestants Hilversum

In de Grote Kerk in Hilversum Centrum zijn inmiddels, vanwege de grootte van de kerk, zeventig kerkgangers per kerkdienst toegestaan. De Morgenster in Hilversum Noord-Oost gaat ertoe over om met ingang van 6 juni in de viering plaats te bieden aan zestig kerkgangers.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.