PKN: Samenzang en kerkbezoek op 1,5 meter mogelijk

Vanaf zaterdag 26 juni kan in kerkdiensten 100% van de capaciteit aan vaste zitplaatsen gebruikt worden voor zover hierbij 1,5 meter afstand tussen de kerkgangers aangehouden wordt. Voor elk kerkgebouw kan op deze manier een maximaal aantal kerkgangers worden bepaald. Dit meldt de Protestantse kerk op haar website.

Verder adviseert de PKN: ‘In lijn met het advies van de overheid is samenzang ook weer mogelijk. Wel blijft ventilatie een belangrijk punt van aandacht. De maximering van de groepsgrootte buiten komt te vervallen. Ook hier is de onderlinge 1,5 meter afstand het uitgangspunt. Dit biedt onder meer mogelijkheden voor openluchtdiensten en koffiedrinken na afloop, bijv. in de kerktuin. Het is de verantwoordelijkheid van de kerkenraad of ze direct van al deze versoepelingen gebruik gaat maken.’

Einde mondkapjesplicht

Hiermee volgt de PKN het advies van het CIO, het interkerkelijk contact met de overheid. Het CIO meldt bovendien dat de mondkapjesplicht vervalt als 1,5 meter afstand kan worden bewaard. Belangrijk blijft dat de algemene randvoorwaarden in acht worden genomen:

  • nakomen van de basisregels (afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten)
  • voorafgaande reservering en registratie
  • gezondheidscheck
  • placering in het kerkgebouw
  • hygiënemaatregelen op locatie: zoals het beschikbaar stellen van desinfecterende handgel en gelegenheid om handen te wassen.De verkeersstromen van de kerkgangers moeten goed gescheiden blijven, zodat het mogelijk is om daarbij onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook in de sanitaire voorzieningen. 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.