Pinksteren: samen het goede leven zoeken

In zijn jongste videogesprek zegt dominee Jurjen Zeilstra Pinksteren een ‘ingrijpende ervaring’ te vinden. Het feest van de Geest gaat over ‘jouw persoonlijk engagement, jouw persoonlijke inzet. Niet aan de kant blijven staan om te zien wat anderen verkeerd doen maar echt proberen jezelf te geven in de beweging van God en de mensen.’

Telkens bij een belangrijk moment in het kerkelijk jaar gaat Mannes van der Burg in gesprek met Zeilstra, een van de twee voorgangers verbonden aan de Regenboogkerk. Naast muziek is in het gesprek ruimte voor gebed en een psalm.

Impasses overwinnen

Zeilstra schetst hoe in het Pinksterfeest oeroude bijbelse motieven bijeen komen. Het is de tijd van de voorjaarsoogst in Israël. Het gaat om levenskracht. En ook over elkaar willen begrijpen en verstaan. Het tegenovergestelde van de Toren van Babel waarbij mensen iets groots wilden maken maar elkaar niet langer begrepen. Het gaat over verwarmd worden door het goede van Gods schepping, het goede leven zoeken, het opbouwen van gemeenschap en het overwinnen van impasses. Het tegenovergestelde van het opgelaaide conflict tussen Israël en de Palestijnse Staat.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.