Pinkstercantate van Bach

Cantate op de Brink sluit het seizoen af met de Pinkstercantate van J.S. Bach. Naast de cantate Wer mich liebet, der wird mein Wort halten (BWV 74) klinken delen uit de orkestsuite nr.1 van J.S. Bach en het motet Der Heilig Geist vom Himmel kam van Johannes Eccard.

Over de cantate

De Bachcantate is gecomponeerd voor Eerste Pinksterdag en kent een uitgebreide instrumentale bezetting waaronder trompetten, pauken en hobo da caccia. Het openingskoor is bijzonder feestelijk, de aria’s bieden momenten van intieme reflectie. Het slotkoraal is gebaseerd op een oud straatliedje, waarvan de melodie nu nog herkenbaar is. Bezoekers mogen het slotkoraal meezingen.

Uitvoerenden

Sopraan Bauwien van der Meer, alt Roelien van Wageningen, tenor Emilio Aguilar, bas Florian Just, koor Faelix Baroque en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Anthony Scheffer. Charlotte van der Leest verzorgt een korte inleiding.

Praktische informatie

Zaterdag 25 mei, 16.30 uur, Grote Kerk op de Kerkbrink. Toegang is vrij, collecte na afloop. Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.