PgH2024 in 2024

Het eerste half jaar staan belangrijke besluiten op de agenda van onze Protestantse gemeente. In welke gebouwen vinden de drie geloofsgemeenschappen hun thuis? Welke bestuursstructuur past het beste bij onze gemeente?

Gebouwen

De werkgroep gebouwen brengt uiterlijk 1 april een advies uit aan de algemene kerkenraad. Half april buigt het breed moderamen zich hierover en bereidt het voorgenomen besluit voor. Eind april neemt de algemene kerkenraad een voorgenomen besluit. Dit besluit gaat naar de wijkkerkenraden. Eind juni neemt de algemene kerkenraad een definitief besluit over de gebouwen.
Wanneer de geloofsgemeenschappen de deuren van hun nieuwe thuis openen, is afhankelijk van het besluit. Het breed moderamen heeft maandag 15 januari uitgesproken te streven naar startzondag 2024.

Bestuursstructuur

De werkgroep bestuursstructuur is niet tot een gemeenschappelijk advies gekomen. Dat betekent dat in ieder geval de eerste helft van 2024 de bestaande structuur wordt voortgezet. De algemene kerkenraad met wijkkerkenraden blijven bestaan.

Lees meer over de werkgroep gebouwen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.