PgH-kerken wachten persconferentie kabinet af

Wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH) volgen nog niet het verruimde advies van de Protestantse Kerk Nederland om weer maximaal dertig bezoekers tot de kerkdiensten toe te laten. Zij wachten eerst de komende persconferentie van het kabinet af over mogelijke wijzigingen in de coronamaatregelen.

Dit bleek gisteravond in de vergadering van de Algemene kerkenraad van de PgH. Voorlopig blijven de wijkgemeenten wat het aantal bezoekers betreft, bij hun eerdere keuzes. Bethlehemkerk, Regenboogkerk, Vitamine G, Diependaalse Kerk en De Morgenster houden het voorlopig bij alleen online-diensten. Wel zijn enkele kerken van de wijkgemeenten tijdens hun diensten open voor kinderen. De Grote Kerk verandert haar toelatingsbeleid evenmin. In deze wijkgemeente blijven maximaal dertig kerkgangers per dienst mogelijk.

Zang

Wel kiezen alle wijkgemeenten ervoor om het advies van de PKN te volgen wat betreft de voorzang. Tot nu toe werkten de wijkgemeenten met een enkele voorzanger of in het geheel geen zang. Naar alle waarschijnlijkheid nemen met ingang van aankomende zondag in alle PgH-kerkdiensten maximaal vier voorzangers deel aan de kerkdienst.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.