Vier PgH-leden gedecoreerd

De lintjesregen is dit jaar neergedaald op een viertal leden van de Protestantse gemeente Hilversum. De eer viel te beurt aan Max Cramer, Wil Drenth, Christa Streutker en Herma Bosma. Klik hier voor de toespraken van loco-burgemeester Karin Walters.

Onmisbaar lid

Herma Bosma kreeg de versierselen opgespeld behorend bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Karin Walters noemde haar ‘een onmisbaar lid van en voor de Protestantse Gemeente Hilversum en met name voor de Bethlehemkerk. Als ouderling, coördinator van de ouderlingen en sectiehoofd, zet jij je jarenlang vol overgave in voor jouw medemens.’ Daarnaast roemde zij de vele andere vrijwilligerswerkzaamheden die Herma verricht.

Warm en bevlogen pastoraal medewerkster

Eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd Wil Drenth. Karin Walters sprak haar toe. ‘U bent een warm en bevlogen pastoraal medewerkster voor de Regenboogkerk in Hilversum. Ondanks dat u het als jonge weduwe niet altijd makkelijk heeft gehad, heeft u zich altijd van harte ingezet voor de medemens.’ En vervolgens roemde de loco-burgemeester een groot aantal van Wils vrijwilligersactiviteiten.

Rots in de branding

Karin Walters noemde Christa Streutker ‘voor velen een rots in de branding’. Christa, lid van de Bethlehemkerk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De loco-burgemeester verwees naar Christa’s jarenlange en belangloze inzet voor onder meer de Protestantse gemeente Hilversum, peuterspeelplaats, school, buurtrestaurant, Edukans en de Voedselbank.

Monumentale gebouwen

Max Cramer, lid van De Morgenster, tenslotte ontving de versierselen van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius prees onder meer Max’ inzet voor de monumentenzorg in Amersfoort en Hilversum, alsook het vrijwilligerswerk voor de Protestantse gemeente Hilversum. Max was eerder nauw betrokken bij de totstandkoming van de jongste kerkgebouwen van de PgH, de Regenboogkerk en De Morgenster. Als voorzitter van wijkkerkenraad in Hilversum-Noord-Oost droeg hij belangrijk bij aan de totstandkoming van de toen nieuwe wijkgemeente De Morgenster.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.