PgH-kerken: online en extra vieringen

De geloofsgemeenschappen van de Protestantse gemeente Hilversum beperken aanstaande zondag het aantal kerkgangers tot 30 mensen per viering, exclusief medewerkers. Daarmee volgen zij het advies van de Protestantse Kerk Nederland. Een advies dat is opgesteld na overleg op 5 oktober van justitieminister Grapperhaus met kerken en religieuze groeperingen.

Voor alle vieringen is het noodzakelijk zich van te voren aan te melden. De meeste vieringen zijn eveneens online te volgen. De Morgenster in Hilversum Noord-Oost breidt het aantal vieringen per 18 oktober voorlopig uit naar twee per zondag. De Grote Kerk op de Kerkbrink komt traditiegetrouw twee maal per zondag bijeen. De ochtenddienst van 10u00 is nu vooral voor jonge gezinnen. De middagdienst van 17u00 staat open voor overige gemeenteleden en belangstellenden. Daarnaast zijn de diensten online te volgen.

Verdelen

De wijkgemeente van de Bethlehemkerk in Hilversum Zuid verdeelt het aantal schaarse plaatsen over de secties. De sectie die aan de beurt is kan als eerste inschrijven, daarna mensen van de andere secties. Klik hier voor het rooster. Ook hier geldt dat de diensten online zijn mee te vieren. De vieringen van de Regenboogkerk in het centrum van Hilversum en die van Vitamine G in de Diependaalse kerk zijn eveneens online te volgen.

Zingen en mondkapjes

Alle wijkgemeenten volgen het advies om af te zien van gemeentezang. Waar mogelijk verzorgen voorzangers de zang. Het dragen van mondkapjes bij verplaatsingen wordt aangeraden.

Ga voor het aanmelden voor de vieringen naar de sites van de wijkgemeenten. Klik daarvoor op de naam van de wijkgemeente: Bethlehemkerk, Diependaalse Kerk, Grote Kerk, De Morgenster, Regenboogkerk, Vitamine G.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.