PgH-avond over ‘Loosdrecht’ en ‘PgH2025’

Op woensdag 20 april is in de Grote Kerk een PgH-avond over twee grote onderwerpen. De invoeging van de Gereformeerde kerk Loosdrecht in de Protestantse gemeente Hilversum en de voortgang van de plannen voor PgH2025. Alle leden van de PgH zijn van harte uitgenodigd. De avond start om 20u00 en sluit om 22u00.

In het eerste half uur van de avond bespreken preses Jan de Leede en vertegenwoordigers van de Bethlehemkerk en van het College van Kerkrentmeesters met de aanwezigen de plannen van de invoeging. Een jaar geleden verzocht de Gereformeerde kerk Loosdrecht om ‘onderdak’ in de wijkgemeente van de Bethlehemkerk. Inmiddels zijn de plannen daarvoor uitgewerkt. Klik voor meer informatie hier.

Structuur moet lichter

Vervolgens presenteren Gea Rozenberg en Jan de Leede ideeën die aan het ontstaan zijn over de Protestantse gemeente Hilversum in 2025. Gea Rozenberg is voorzitter van de wijkgemeente van de Regenboogkerk en lid van de Algemene kerkenraad van de PgH. De kerkenraad buigt zich momenteel over de invulling van de zogenoemde ‘denkrichting’ van één gemeente met verschillende geloofskernen. Het is duidelijk dat de structuur lichter moet worden. De bestaande organisatie met een groot aantal (wijk)kerkenraden is ontstaan vanuit een situatie van rond de 15.000 leden, terwijl de PgH nu rond de 3.500 leden telt. Daarnaast is er meer ruimte nodig voor nieuwe projecten, initiatieven, experimenten en pioniersplekken. Plekken waar vrijwilligers tijd voor krijgen en die direct te maken hebben met missionair bezig zijn. Klik voor meer informatie over de ‘denkrichting’ hier.

Goede richting?

In kleine groepen gaan aanwezigen uiteen om verschillende vragen bij de denkrichting te bespreken. Is dit een goede richting? Zijn de risico’s verantwoord? Hoe zijn risico’s op te vangen? Welke activiteiten horen specifiek bij de kernen en welke bij het geheel van de Protestantse kerk Hilversum? Leden van de Beleidsgroep PgH2025, adviesgroep van de kerkenraad, begeleiden de gesprekken.

Aanmelding is niet nodig. Van harte uitgenodigd. 20 april 20u00 Grote Kerk, Kerkbrink Hilversum

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.