Paul Post over de rijke wereld van rituelen

Paul Post is te gast in het ZinCafé op 27 september aanstaande om 20u00 in de Bibliotheek. Hij spreekt over de kracht van rituelen in een serie van zes avonden over rituelen. Post was tot 2019 werkzaam als hoogleraar Ritual Studies aan de Universiteit Tilburg. Daarvoor werkte hij bij het Meertens instituut in Amsterdam.

Actuele trends

Op deze eerste avond van het ZinCafé voert Post de deelnemers binnen in de rijke wereld van rituelen. Aan de hand van een boeiende presentatie gaat hij in op vragen als: Wat zijn rituelen? Waar, wanneer en hoe worden rituelen zichtbaar? Zijn rituelen altijd helend? Wat zijn actuele rituele trends bijvoorbeeld applaudisseren voor een langsrijdende rouwwagen of rituelen op afstand in coronatijd?

Post richtte in 2013 een tweetal  Academies op: de Funeraire Academie en de Camino Academie, beide bedoeld als plekken waar wetenschap en praktijk elkaar ontmoeten. De eerste op het gebied van overlijden en begraven, de tweede rond het fenomeen pelgrimage. Post heeft vele publicaties op zijn naam zijn. In 2021 verscheen zijn boek Rituelen: theorie en praktijk in kort bestek.

Bibliotheek Hilversum

De avonden van het ZinCafé Hilversum zijn van 20u00 tot 22u00 in Bibliotheek Hilversum, ‘s-Gravelandseweg 55. Na de lezing is er de mogelijkheid van een nagesprek. Entree: €5,- inclusief een consumptie. Volg je de hele serie, dan betaal je op de eerste avond €20,-.

ZinCafé Hilversum is een initiatief van de Protestantse gemeente Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de Raad van Kerken Hilversum. Klik hier voor meer informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.