Pasen 2024

We zijn op weg naar Pasen. Vanaf Palmpasen tot en met Pasen ben je van harte welkom bij de verschillende vieringen en activiteiten. Bekijk alle vieringen tot en met Pasen op de pagina Vieringen.

Palmpaasstokken maken

Zaterdag 23 maart, 1030-12.00uur, kun je palmpaasstokken maken in De Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum. Aanmelden is fijn, zodat we genoeg materialen hebben en je weet wat je mee moet nemen (stok/houten kruis zonder versiering). Aanmelden kan bij Froukje.  Download de flyer. Deze workshop is tegelijk met een Lentemarkt. Daar is natuurlijk ook iedereen welkom.

Lentemarkt

De Morgenster organiseert zaterdag 23 maart een lentemarkt. Er zijn diverse tafels met onder meer speelgoed, kleding, puzzels, tassen en schorten van Oegandese stoffen. Er is een boekenmarkt. Natuurlijk draait het rad van avontuur met mooie prijzen van onze sponsoren. Even uitrusten kan bij een kopje koffie of thee met iets lekkers. De opbrengst is voor Noah’s Ark in Oeganda. De kinderen kunnen een Palmpaasstok maken.

Zaterdag 23 maart, 10.00-17.00 uur, De Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum. Download de poster.

Samen naar The Passion in Zeist

Donderdag 28 maart, Witte Donderdag, gaan we samen naar The Passion in Zeist. The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus. Dit jaar is het thema ‘ik geloof in jou’, een krachtige boodschap vol vertrouwen.

Samen reizen we naar Zeist. Vertrektijd vanuit Hilversum is de trein van 18.18 uur. Wil je mee naar Zeist? Wij vinden het fijn als je je aanmeldt via de mail, verplicht is het niet. Alle jongeren kunnen hun reiskosten declareren.

Niet mee naar Zeist, maar wel The Passion kijken? KRO-NCRV zendt The Passion live uit op TV. Na de Witte-Donderdagviering in De Morgenster kun je daar live meekijken en napraten.

Meer (praktische) informatie over The Passion staat op de website van KRO-NCRV. (Beeldcredits: Remko Modderkolk)

Goede Vrijdag Kliederkerk

Kliederkerk, dat is samen laagdrempelig kerk beleven, creatief kennismaken met de Bijbel, samen vieren en samen pannenkoeken eten. Quality time met het gezin, met je kleinkind of met vriendjes. Wie wil dat nu niet? Iedereen is van harte welkom.

Op Goede Vrijdag (29 maart 2024) vieren we weer samen Kliederkerk. Dit jaar is het thema ‘Op Ooghoogte’. De deur van de kerk gaat om 9.45 uur open, we beginnen om 10.00 uur en zo rond 13.00 uur sluiten af.

Wil je meehelpen die dag, wil je pannenkoeken bakken of wil je je opgeven? We horen het graag! Mail de Kliederkerk

The Crucifixion van John Stainer

Op Goede Vrijdag klinken enkele liederen uit The Crucifixion van John Stainer in de Nederlandse vertaling van Hans de Ruiter. Een groot BeMoRe-koor zingt de liederen o.l.v. Marlene Erdman. Muzikale begeleiding verzorgen organist Johannes Zwart en trompettisten Sander van der Vliet en Rogier van Ganzewinkel. Het lijdensverhaal uit Johannes wordt gelezen afgewisseld door koor- en gemeentezang.

Goede Vrijdag (29 maart), 19.30 uur in de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263 Hilversum

Paaseieren zoeken

Kom jij op Tweede Paasdag Paaseieren zoeken in De Morgenster? We luisteren eerst samen naar het Paasverhaal. Daarna gaan we op zoek naar de eieren. Er zijn kleine en grote eieren verstopt en zelfs gouden eieren! Ook zijn er prijsjes te winnen, iedereen maakt kans.

Tussendoor kun je op het springkussen even losgaan!

Tevens is er een kleurwedstrijd. De kleurplaten kun je ophalen in De Morgenster, Regenboogkerk of Bethlehemkerk of scan de QR-code op de flyer. Stuur ds. Aster Abrahamsen een berichtje voor meer informatie en aanmelden.

Tweede Paasdag (1 april 2024), 10.00 uur, in De Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum.

Bijlagen

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.