Paasgroetenactie 2023 voor gedetineerden

Kunstwerk op de cover van de paasgroetenkaart 2023: 'Het graf is opengebroken'

In de Veertigdagentijd 2023 kun je meedoen met de Paasgroetenactie. Schrijf een bemoedigende groet voor gevangenen in Nederland en Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. Zij kunnen zo’n hart onder de riem goed gebruiken. De paasgroetenkaarten kunnen nu besteld worden. Klik daarvoor hier.

Een kaartje met Pasen

Ieder jaar worden via de Paasgroetenactie vanuit het hele land tienduizenden paaskaarten naar gevangenissen gestuurd. Ook in de Veertigdagentijd 2023 organiseren de Protestantse Kerk en Kerk in Actie deze actie om gedetineerden een kaartje te sturen met Pasen. Het thema van dit jaar is ‘Uit liefde voor jou’

Ontvangen van een paasgroet doet goed. Gevangenen realiseren zich dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. ‘De vrouw die dit geschreven heeft, kent mij helemaal niet en toch krijg ik deze kaart,’ was de verbaasde reactie van een vrouwelijke gedetineerde toen ze een paasgroet ontving. 

Handvol liefde

Gerry van Wijngaarden, samen met Jeannette de Groot coördinator van de actie, weet hoe belangrijk het ontvangen van post is voor gevangenen. ‘Een gedetineerde zei eens: ‘Geef me het gevoel dat ik er mag zijn. Een beetje mededogen, een handvol liefde, meer niet.’ Post ontvangen is voor gevangenen een van de weinige verbindingen met ‘buiten’. Jezus zelf gaf ons de opdracht om te zien naar gevangenen.’  

Bij de paasgroetenkaart ontvangen gedetineerden een extra kaart met postzegel om zelf naar iemand te sturen. Daar wordt altijd dankbaar gebruik van gemaakt. “Een man was zo blij met zijn kaart, hij had zijn familie nog niet kunnen bereiken en had geen geld voor een telefoonkaart. Hij had gebeden om een oplossing en de kaart voelde voor hem als gebedsverhoring”. In dit korte filmpje wordt uitgelegd waar je de groet schrijft en de postzegel plakt. 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.