Paasboodschap Moeilijk te geloven

We kunnen zo vastzitten in ons verdriet en het donker van deze wereld, dat de boodschap van Pasen té mooi klinkt om waar te zijn. Dat schrijft ds. René de Reuver, scriba generale synode van de PKN.

De boodschap van Pasen was niet alleen voor Jezus’ leerlingen moeilijk om te geloven: ook voor ons geldt dat. Alles in ons verzet zich ertegen. Het is niet zo dat we het niet wíllen geloven, maar we kúnnen het nauwelijks. Het klinkt haast té mooi om waar te zijn.

Juist daarom moeten we het steeds weer horen: Gods licht is sterker dan de duisternis. Het donker, de dood en het kwaad hebben niet het laatste woord. We hebben het nodig om ons vast te houden aan de kleine tekenen van hoop en opstanding die we om ons heen zien. Mensen die gaan sterven, die vol geloof uitspreken dat hun leven vastgehouden wordt door de dood heen. Een relatie die niet te redden lijkt, waar toch weer toenadering groeit. De ervaring van diepe duisternis, en dan toch het vonkje licht in de nabijheid van een ander.

Juist als je ervaart hoe donker het leven soms is, besef je hoe groot het wonder van Pasen is. Net als Maria.

 

Lees de hele paasboodschap op Petrus.

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.