Het Orakel door LEKS compagnie

Zondag 17 maart komt LEKS compagnie naar De Morgenster met Het Orakel, een theatraal ritueel. Dit hedendaags passiespel krijgt vorm in 22 gedichten, 14 staties, en een mens op zoek naar een God in zichzelf. Het Orakel combineert de Via Crucis van Liszt met ‘groet God’, een dialoog in verzen tussen mens en God van Eva Gerlach en Sasja Janssen, tot een muziektheatrale performance.

Kruisweg

De Via Crucis is een werk van grote verstilling. En onlosmakelijk verbonden met het goddelijke. De 14 staties van deze kruisweg worden tot de essentie teruggebracht. Hymnen en op Bach geïnspireerde koralen worden gecombineerd met unisono zang.

Bescheidenheid is hier een eerste voorwaarde, want de boodschap is belangrijker dan de boodschapper. Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. Gevangen tussen houvast en doel wil de mens ontsnappen aan het ongrijpbare mysterie, en verbeeldt zich een god naar eigen evenbeeld.

En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets.

Praktisch

Zondag 17 maart, 20.15 uur, De Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum. Kosten € 10,- (kaarten verkrijgbaar voor aanvang aan de deur, alleen contant). Meer informatie over LEKS compagnie staat op hun website of kijk alvast een fragment van Het Orakel op YouTube.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.