Optredens in Grote Kerk Open Monumentendag

Open Monumentendag 2020 Hilversum

Zaterdag 12 september is het Open Monumentendag. De Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum is dan open van 11 tot 16 uur. Om 11 uur en om 12 uur staat er een mini-concert gepland.

Iedereen is van harte welkom om, misschien wel na langere tijd, de kerk weer binnen te lopen voor een moment van bezinning en om te luisteren naar orgelspel. Uiteraard worden hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Gastvrouwen en -heren zijn aanwezig om alles goed te laten verlopen.

Tijdens deze Open Monumentendag worden in Hilversum enkele ‘specials’ georganiseerd in samenwerking met het Dudok Festival. Het gaat om optredens van artiesten in monumenten. In de Grote Kerk brengen Erik Slik (tenor) en Paul van Utrecht (gitarist) licht-klassieke muziek ten gehore. De optredens van 30 minuten vinden plaats om 11 uur en om 12 uur. Reserveren hiervoor is noodzakelijk en kan op de website van het Dudok Architectuur Centrum.

Tip: loop ook eens binnen bij de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263 (geopend van 10 tot 14 uur). Marco Goud bespeelt ’s morgens het orgel en ‘s middags leveren Dianne Heijstee en Marlene Erdmann muzikale bijdragen. De kerkrentmeesters verzorgen rondleidingen met uitleg over de geschiedenis en de symboliek in het kerkgebouw. De toegang is vrij.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.