Oproep: ‘Vier de komende maanden samen’

Houd de komende drie maanden gezamenlijke kerkdiensten. Zo luidt de oproep van het Breed moderamen, het dagelijkse bestuur van de Protestantse gemeente Hilversum, aan zijn wijkgemeenten.

‘Hiermee hoeven sommige gebouwen helemaal niet verwarmd te worden voor de zondag. Als Breed moderamen of Algemene kerkenraad willen we deze maatregel uiteraard niet verplichten. Maar een dringende oproep willen we graag onder uw aandacht brengen. Laten we onze verantwoordelijkheid nemen. Andere protestantse gemeenten in heel Nederland gaan ons voor’, aldus het Breed moderamen in een brief aan de leden van de wijkkerkenraden.

Groot draagvlak

Reden voor de brief vormen de hoge energielasten voor de PgH. De toegenomen lasten veroorzaken voor een groot deel het forse tekort op de begroting van de PgH. Het Breed moderamen schrijft daarover aan de wijkkerkenraden: ‘We weten dat u al de nodige maatregelen heeft genomen, zoals de thermostaat lager zetten, doordeweeks en op zondag. We stellen dat zeer op prijs. We bespeuren groot draagvlak bij gemeenteleden voor dit soort maatregelen. Iedereen neemt ze thuis ook. Daarom opnieuw een oproep om hiermee door te gaan. Met de huidige energieprijzen blijkt bijvoorbeeld het verwarmen van de Grote Kerk ongeveer 500 euro per zondag te kosten. Voor de andere gebouwen liggen de kosten iets lager.’

De brief is vorige week verzonden aan de wijkkerkenraden.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.