Opnieuw met elkaar lezen over Gods scheppingswerk

Op de eerste zondag na Pasen, 11 april, start het tweede bovenwijkse leesrooster bij het jaarthema ‘Schepping’. In gemeenten van de Protestantse gemeente Hilversum is er de komende tijd volop aandacht voor Gods scheppingswerk.

In het eerste leesrooster stonden de de zeven scheppingsdagen centraal, zoals deze voorkomen in het Bijbelboek Genesis. Het motief van de schepping komt op meer plekken en manieren in de Bijbel voor. De komende zondagen worden dan ook een ware ontdekkingstocht.

Predikanten wisselen

Net als bij het eerste leesrooster verschilt de volgorde waarin de verschillende teksten aan de orde komen per kerk. Dat geeft voorgangers weer de gelegenheid met elkaar te ruilen en zo een preek meer te gebruiken. Twee Bijbelteksten vormen hierop een uitzondering. Op de eerste zondag na Pasen staat in de PgH-gemeenten Kolossenzen 1,15-20 centraal. Met Pinksteren is dat de tekst van Romeinen 8,18-25.

Zie voor meer informatie over de scheppingsmotieven het artikel van dominee Heleen Weimar in de jongste aflevering van Kerkbrink. Klik hiervoor hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.