Opening Open Monumentendag in Bethlehemkerk

Ruim 30 Hilversumse locaties openen tijdens Open Monumentendag dit jaar hun deuren. Een prachtig aantal, waaronder een groot aantal kerken in de mediastad. Dit in weekend van 10 en 11 september.

De officiële opening van de Hilversumse Monumentendag vindt plaats in de Bethlehemkerk op donderdag 8 september van 19u30 tot 21u00. Een ieder is van harte welkom. Klik voor meer informatie hier.

Vier PgH-kerken

Vanuit de Protestantse gemeente Hilversum nemen deel: Bethlehemkerk, Grote Kerk, De Morgenster en Regenboogkerk. De programma’s zijn te vinden op de site van de Monumentendag. Klik daarvoor hier. Naast de vier PgH-kerken nemen in Hilversum eveneens deel: De Kapel, Nieuw Apostolische Kerk, Onze Lieve Vrouwekerk, Oud-katholieke Kerk St Vitus, Rooms-katholieke Kerk St Vitus en de voormalige Tesselschadekerk.

Restaureren van oude boeken

De Grote Kerk sluit met aandacht voor het restaureren van oude boeken aan bij ‘duurzaamheid’, het thema dit jaar van de Monumentendag. Mevrouw Wonjin Lee van atelier Wom is in de kerk van 13u00 tot 16u00 uur. Zij is gediplomeerd handboekbinder en laat de bezoekers kennismaken met het restaureren en inbinden van kostbare oude boeken.
De Regenboogkerk stelt de kerk open tijdens haar Zomermarkt op 10 september. In De Morgenster is er onder meer een rondleiding over de architectuur van het gebouw. De Bethlehemkerk sluit eveneens aan bij het thema ‘duurzaamheid’. Er zijn rondleidingen en toelichtingen over de ‘groene kerk’ die de Bethlehemkerk wil zijn.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.