Op zoek naar nieuwe jongerenwerker(s)

De Protestantse gemeente Hilversum en een aantal wijkgemeenten zijn op zoek naar één of twee nieuwe jongerenwerkers. Onlangs maakte jongerenwerker Renate Japenga bekend de PgH op 1 oktober aanstaande te verlaten. Ook Janine Petersen, jeugdwerker in de Grote Kerk, vertrekt dit najaar uit Hilversum.

De werkzaamheden van Renate Japenga worden bekostigd vanuit een legaat van de wijkgemeente De Morgenster. In de vergadering van de Algemene kerkenraad van 28 juni bracht De Morgenster het plan in om binnenkort een nieuwe jongerenwerker te benoemen. Tien uur per week voor de PgH en tien uur voor De Morgenster.
Het vertrek van Janine Petersen doet nu de mogelijkheid ontstaan om één jongerenwerker te benoemen. Morgenster, Grote Kerk en de PgH-jeugdraad zijn daarover in overleg. Naar verwachting wordt binnenkort de vacature gesteld.

Gemeenschappelijk jongerenbeleid

De wijkkerkenraad van De Morgenster verwacht dat er vanaf 1 januari 2023 meer duidelijkheid is over het gemeenschappelijk jongerenbeleid van de PgH. Immers, jongerenbeleid is één van de speerpunten van het PgH-beleidsplan. De Morgenster: ‘Vanaf dat moment kunnen we als wijkgemeenten met elkaar bezien hoe we in gezamenlijkheid het jeugd- en jongerenwerk inhoudelijk en financieel gaan organiseren.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.