Op weg naar Pasen

In deze Stille Week zijn we intens op weg naar Paasmorgen. De komende dagen wandelen we mee met Jezus en Zijn Leerlingen. Het zal uitmonden in het wonder van Pasen: Jezus Christus is opgestaan uit de dood.

Witte Donderdag

Jezus Christus viert het Pascha met Zijn leerlingen. Voordat ze samen aan tafel gaan, zal Hij de voeten van Zijn leerlingen wassen. Met Pascha herdachten zij de uittocht uit Egypte. Jezus Christus zal deze Paschamaaltijd verbinden met zijn eigen levensweg. Veel kerken, waaronder BeMoRe, houden daarom een Avondmaalsviering op Witte Donderdag.

Wees welkom in BeMoRe-De Morgenster.

Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag zal Jezus Christus ter dood worden veroordeeld. Hij zal sterven aan het kruis op Golgotha. Zijn Kruisdood is zeer droevig, toch noemen we het ‘Goede’ Vrijdag. Dat heeft te maken met ons geloof dat Jezus is gestorven om de mensheid te verlossen. Het licht van de Paaskaars zal doven.

Wees welkom in de Grote Kerk, BeMoRe-Bethlehemkerk en Diependaalse Kerk.

Stille Zaterdag

Op deze Stille Zaterdag zijn we stil. Jezus Christus is gestorven aan het kruis en is in het graf gelegd. Wij wachten op wat komen gaat: de wederopstanding uit de dood. Dwars door de dood heen horen we: het komt toch goed. Het Licht breekt door het duister heen. De nieuwe Paaskaars zal brandend de donkere kerk worden binnengedragen.

Wees welkom in de Regenboogkerk voor de viering.

Paasmorgen

Wij gedenken dat Jezus is herrezen uit de dood. Het graf is leeg. De Heer is waarlijk opgestaan!

De apostelen: ‘En wij brengen u de goede boodschap dat God de belofte aan de vaderen voor hun kinderen, voor ons, in vervulling heeft laten gaan door Jezus te laten opstaan’ (Handelingen 13:32-33).

Wees welkom op Paasmorgen. Let op: de zomertijd gaat in. In alle kerken is een feestelijke viering. Op Tweede Paasdag ben je welkom in de Grote Kerk.

 

Kijk voor alle vieringen op de pagina vieringen. Meer Paasactiviteiten? Kijk op de speciale Paaspagina.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.