Ook op afstand blijven genieten van Bach

De uitvoering van de Bachcantates in de Grote Kerk blijven doorgang vinden. Op zaterdag 21 november klinkt de cantate ‘Christus der ist mein Leben‘ om 16u30. De cantate is te volgen via de livestream van Cantate op de Brink.

Vier koralen verrassend verwerkt

Johann Sebastiaan Bach componeerde deze cantate toen hij drieënhalve maand cantor bij de Thomaskirche in Leipzig was. Het was het al de zeventiende cantate die hij daar afleverde, maar ondanks de hoge productie een echt meesterwerk. In de cantate zijn maar liefst vier voor die tijd bekende kerkliederen (koralen) verrassend verwerkt.

Uitvoerenden zijn het Orkest van Cantate op de Brink, Margreet Rietveld (sopraan), William Knight (tenor), Kees Jan de Koning (bas) en leden van kamerkoor Akkoord. De muzikale leiding is in handen van Cees van der Poel. Christiaan Boers verzorgt een korte inleiding. Klik hier voor meer informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.