Ook derde gezamenlijke dienst in volle kerk

foto: Klaas Hoekstra

Evenals de afgelopen twee zondagen leidde de derde gezamenlijke kerkdienst tot een volle kerk. Dat was twee weken terug zo in de Bethlehemkerk, vorige week in De Morgenster en afgelopen zondag in de Regenboogkerk. Ook nu moesten stoelen worden bijgezet. De drie wijkgemeenten gaan per 1 januari één geloofsgemeenschap vormen.

Met ingang van januari zijn er weer gezamenlijke kerkdiensten. De eerste zondag van de maand in de Bethlehemkerk, de tweede zondag in De Morgenster en de vierde zondag in de Regenboogkerk. De derde zondag en eventueel de vijfde zijn voorlopig in het eigen kerkgebouw van de drie wijkgemeenten.

Bijgepraat

Na de viering was er ruimte voor ontmoeting met elkaar en werden bezoekers bijgepraat over de vorderingen om te komen tot een geloofsgemeenschap. Gea Rozenberg, vanuit de wijkgemeente Regenboogkerk, en Hennie Burggraaff, vanuit de wijkgemeente rondom De Morgenster, vertelden hoe de verschillende geledingen van de drie wijkgemeenten momenteel met elkaar optrekken en over ondersteuning door extern begeleider.

Tijdelijke bestuursvorm

Daarnaast kwamen communicatie, werkwijze en een tijdelijke bestuursvorm aan de orde. Over dat laatste vertelden zij dat er een stuurgroep is gevormd die besluiten kan nemen over het samengaan. Vanuit de wijkkerkraden zijn ieder vijf leden daarin actief met een mandaat vanuit de eigen wijkkerkenraad. De agendacommissie van de stuurgroep bestaat uit de drie voorzitters van de wijkgemeenten of hun vervangers.

Klik hier voor de presentatie van Rozenberg en Burggraaff vanaf 1u31.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.