Ook Bethlehemkerk gaat kerk-app gebruiken

In navolging van de Grote Kerk en Vitamine G introduceert binnenkort de Bethlehemkerk de CHRCH-app voor de eigen gemeente. De verwachting is dat tijdens de startzondag de app in gebruik wordt genomen. De ervaring in andere kerken leert dat de app een stevige stimulans kan zijn voor de onderlinge communicatie tussen gemeenteleden.

De CHRCH-app is een interne website/app voor op de smartphone, tablet, computer of laptop. Op deze manier kunnen gemeenteleden binnen de eigen kring op een gemakkelijke manier informatie vinden en uitwisselen.

Uitwisseling, inspiratie, gebed

Op de website van de Bethlehemkerk schrijven de initiatiefnemers Katinka en Emma: ‘Zo zal het nieuws van de website van de Bethlehemkerk en de PgH te vinden zijn en zijn er mogelijkheden om inspiratie, gebedsverzoeken en andere vragen te delen. Ook zijn er mogelijkheden voor groepen om berichten uit te wisselen en zal het mogelijk een vervanging worden van de nu bestaande Whatsappgroep(en). De app heeft nog heel veel mogelijkheden en kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Er is daarom gekozen om stap voor stap dingen toe te gaan voegen en te evalueren om de app zo aan te laten sluiten bij wat voor onze gemeente nuttig en waardevol is.’

Samenwerken in PgH-verband

De Grote Kerk werkt al een aantal jaren met de app. Vitamine G is een jaar geleden met de app gestart. De Regenboogkerk treft voorbereidingen voor de app. Katinka en Emma verwachten dat de ervaringen die de verschillende PgH-gemeenten met de app opdoen, ervoor zorgen dat de PgH-gemeenten op dit terrein veel gaan samenwerken en van elkaar leren.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.