Oog voor voedsel, hart voor mensen

Onder het motto ‘Oog voor voedsel, hart voor mensen’ houden PgH-kerken ter gelegenheid van de Dankdag voor Gewas en Arbeid een inzameling voor Voedselbank Gooi en Vechtstreek.

Voorafgaand aan de kerkdiensten op zondag 5 november in de Grote Kerk en de Diependaalsekerk alsook voorafgaand aan de gezamenlijke kerkdienst in De Morgenster kunnen producten worden ingeleverd. In De Morgenster bestaat eveneens de mogelijkheid om de boodschappen al op zaterdag 4 november tussen 10u00 en 12u00 in te leveren.

Ook verse producten

Dieuwertje Zantingh, diaconaal werker, zegt over de producten: ‘Dat mogen ook verse producten zijn als groente en fruit. Geen appels want die ontvangt de Voedselbank wekelijks in grote hoeveelheden van een andere gulle gever. Te denken valt aan tomaten, komkommers, paprika’s, peren etc., maar ook aan jam. Al die verse producten die in de supermarkten buiten de koeling liggen.’

Zantingh: ‘Helaas is de Voedselbank nog steeds hard nodig. Alleen al in Hilversum en omgeving maken wekelijks 258 huishoudens gebruik van de Voedselbank. Alle hulp is dan ook welkom.’ De inzameling is een gezamenlijke actie van Bethlemkerk, De Morgenster, Diependaalse kerk, Grote Kerk en Regenboogkerk.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.