Onthulling zevende Vredespaal voor wijkagenten

Vredespalen. Ken je die? Inmiddels staan er zes in Hilversum. Sinds 2014 komt er jaarlijks een Vredespaal bij. De onthulling is telkens midden in de Vredesweek. Op initiatief van de vrijzinnige geloofsgemeenschap De Kapel worden individuen of instellingen in het licht gesteld die een opmerkelijke bijdrage leveren aan het vreedzaam samenleven.

Wijkagenten

Dit jaar worden de Hilversumse wijkagenten collectief geëerd met de onthulling van de zevende Vredespaal. Wijkagenten zijn ervaren politieagenten die bekendheid genieten onder de mensen en die vertrouwd zijn met hun wijk. Door hun betrokkenheid kunnen problemen soms in een vroeg stadium voorkomen worden. Wijkagenten controleren niet alleen, maar kijken vooral hoe het met mensen gaat. Ze weten wat er speelt en vergroten met hun aanwezigheid de leefbaarheid in een wijk of buurt. Ze maken er met andere werkers actief deel van uit.

Vredesprijs

Enkele wijkagenten onthullen de Vredespaal 2020 op woensdag 23 september om 19.00 uur in het Rosarium aan de Boomberglaan te Hilversum. Naast de wijkagenten zijn vertegenwoordigers aanwezig van de politie, de gemeente Hilversum, diverse buurt- en belangenverenigingen, gemeenteraadsleden en de zes eerdere ontvangers van de Vredesprijs. Burgemeester Pieter Broertjes zal bij deze onthulling het woord voeren om het grote belang van wijkagenten in de Hilversumse samenleving te onderstrepen.

Aanmelding

Jij bent van harte uitgenodigd bij de onthulling aanwezig te zijn. Vanwege de corona-richtlijnen opgeven via info@dekapel.nu.

De eerdere Vredespalen zijn onthuld bij De Kapel (burgemeester Broertjes in 2014), de Sint Vituskerk (pastoor Dresmé in 2015), wijkcentrum Sint Joseph (Tukkie Tuk in 2016), De Gooise Daltonschool (Maurice van Kouwen in 2017) en bij het woondienstencentrum Lopes Dias (vier welzijnswerkers in 2018) en Wijkcentrum en Speeltuin De Zoutkeet (Marg Tax in 2019).

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.