Ondersteuning Roma-kinderen – Stichting Laleaua

Diakenen van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH) onderhouden warme banden met stichting Laleaua in Roemenië. Laleaua is een kleinschalige christelijke organisatie die kansarme Roma-kinderen ondersteunt in hun ontwikkeling van kind tot volwassene.

De Roma hebben te kampen met zware discriminatie en armoede. Ouders zijn vaak analfabeet, ongeschoold en werkloos. Op de school van Laleaua ontvangen de kinderen, naast onderwijs, een dagelijkse maaltijd, medische ondersteuning en indien nodig kleding. En bovenal veel liefde, aandacht en de nodige structuur, die zij thuis vaak zo missen. Laleaua werkt in de wijk Boziaş van de gemeente Târnăveni in Roemenië.

Wie meer wil weten over het werk van de stichting kan terecht op de site www.laleaua.nl. Giften zijn bijzonder welkom op NL 39 RABO 0380 7057 29 ten name van Stichting Laleaua te Veenendaal.

De Protestantse gemeente Hilversum ondersteunt stichting Laleaua door

  • Bestemming van de avondmaalscollecten in alle kerken het hele jaar door.
  • Periodieke acties, met name door de Diependaalse Kerk.
Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.