Omzien naar gevangenen

Zondag 18 februari 2024 collecteert de Protestantse gemeente voor Kerk in Actie, binnenlands diaconaat. Aan het begin van de veertigdagentijd zien we om naar gedetineerden in Nederland.

In Nederland zijn ruim 33.000 mensen gedetineerd en zitten een korte of langere gevangenisstraf uit. Jezus vraagt ons niet te oordelen, maar barmhartig naar hen om te zien. Daarom reiken we (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familie een helpende hand om te werken aan herstel.

Kerk in Actie ondersteunt diverse initiatieven in Nederland die omzien naar gevangenen en hun partners en kinderen, hen bezoeken tijdens de detentie, maar een nieuwe kans bieden in de maatschappij. Zoals bijvoorbeeld Exodus, partner van Kerk in Actie, die speciale herfstkampen organiseert waar kinderen kostbare tijd met hun gedetineerde ouder kunnen doorbrengen en samen weer even iets van het echte gezinsleven kunnen ervaren.

Steun het werk voor gevangenen van Kerk in Actie en geef in de collecte voor het binnenlands diaconaat. Of maak je bijdrage over op NL 89 ABNA 0457 4574 57 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. collecte diaconaat-gevangenenzorg of doneer online. Hartelijk dank voor je gift.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.