Oekraïense pater Stepan bemoedigt landgenoten in Hilversum

Oekraïense vluchtelingen die in Hilversum verblijven, ontmoetten afgelopen zondag de Oekraïense pater Stepan in de Sint Vituskerk aan de Emmastraat. Pater Stepan reist in de dagen van het Orthodoxe Pasen door landen in West-Europa om gevluchte landgenoten te bemoedigen.

Geestelijke uit eigen land

Vluchtelingen waren vanaf het verblijf aan de Heuvellaan wandelend naar de kerk gekomen, met in hun hand een zonnebloem, aangeboden door de Hilversumse Raad van Kerken Hilversum. De Raad was bij de ontmoeting nauw betrokken. Voorzitter Jan Willem Meinsma zei in de Gooi- en Eemlander dat ‘het troostend moet zijn om in deze zware tijd een geestelijke te kunnen ontmoeten uit eigen land.’

Het werd een bijzondere mis. Pater Stepan zegende de aanwezigen en de meegebrachte paasmandjes. Tijdens de wandeling naar de kerk werd stil gestaan bij het MH-17 monument. De bijzondere betrokkenheid van Hilversum bij Oekraïne werd hiermee tot uitdrukking gebracht.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.