Oekraïens concert in De Morgenster

Op zaterdagavond 16 september zijn bewoners van Hilversumse opvangcentra voor Oekraïners te gast in De Morgenster bij een concert van het Amsterdamse koor Slavuj.

Het Amsterdamse koor Slavuj heeft een on-Nederlands geluid. De zangstijlen en de stemtechnieken uit de Balkan en de landen rond de Zwarte Zee vormen de basis van het typische geluid van het koor: zelden met klassieke stemtechniek, veelal recht en soms messcherp. Muzikaal leider en dirigent Ivo Boswijk arrangeert oude volksmuziek zo dat de oorspronkelijke begeleidingspartijen van de orkestjes door zangers in het koor worden vertolkt, inclusief de voor de muziek kenmerkende ritmes.

Koor koestert Oekraïens repertoire

Het koor heeft tournees gemaakt door Polen, Bosnië, Bulgarije, Georgië en Armenië. Een tournee door Oekraïne moest worden afgeblazen toen het Russische leger vorig jaar Oekraïne binnenviel. Het Oekraïense repertoire is sindsdien extra gekoesterd en wordt nu ten gehore gebracht. Door de oorlog hebben bekende maar ook onbekende Oekraïense liederen een extra dimensie gekregen.

Kaarten voor het concert zijn voor 10 euro te verkrijgen via de website van koor of via Ticketshop. Klik daarvoor hier of hier. Na afloop is er een ontmoeting met Oekraïense bewoners van Hilversumse opvangcentra. Dit met medewerking van Hilversummers.nl

De Morgenster, 20u00, Seinstraat 2 Hilversum

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.