Oecumenische leeskring over de Kerk

Dominee Wim Moehn nodigt jongeren uit voor een leeskring over de Kerk. Moehn, predikant van de Grote Kerk: ‘Een mooie kans om samen met anderen je te verdiepen in het wezen en de missie van de Kerk. Dit doen we door inspirerende teksten te lezen uit de protestantse en katholieke tradities, erover na te denken en die te bespreken, om zo een beter begrip van en verwondering over de Kerk te krijgen.’

Priesterschap van alle gelovigen

Aanleiding is het onlangs verschenen proefschrift van Martijn Pouw over het priesterschap van alle gelovigen bij Luther en Calvijn. Pouw is rooms-katholiek priester in Utrecht. Moehn en Pouw zijn goede bekenden van elkaar. Op het programma staan:

  • Willem Aalders, de Kerk en het hart van de wereldgeschiedenis
  • Vaticanum II, Lumen Gentium, dogmatische constitutie over de Kerk
  • Henri de Lubac, Katholicisme, sociale aspecten van het dogma.

De start is met ‘de Kerk en het hart van de wereldgeschiedenis’, in vijf sessies van anderhalf uur. Deze vinden plaats op vrijdag 23 juli, 13 augustus, 3 en 24 september en 15 oktober, telkens van 19.30 tot 21.00 uur. In beginsel online, eventueel afgewisseld met fysieke bijeenkomsten ergens in Utrecht. Uiterlijk aanmelden op 2 juli via dit mailadres. Klik hier voor nadere informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.