Oecumenisch leerhuis: parabels van Jezus en rabbijnen – geannuleerd

Ken jij de parabel van de barmhartige Samaritaan? Dat Jezus gelijkenissen of parabels vertelde, is veel mensen bekend. Minder bekend is dat ook rabbijnen hun wijsheid deelden in de vorm van parabels. De rabbijnse literatuur heeft er honderden van bewaard. Het boek Parabels. Onderricht van Jezus en de Rabbijnen is het nieuwe uitdagende studieboek van het Oecumenisch leerhuis. Een samenwerking van De Morgenster en de r.-k. parochie H.Hart-H.Joseph.

Predikant Erik van Halsema en priester Elroy Kaak leiden het leerhuis. In drie bijeenkomsten, te weten op de woensdagen 21 oktober, 11 en 25 november, steeds van 20.00 tot ca 21.30 uur. De laatste bijeenkomst is aansluitend aan de eerste oecumenische adventsvesper in de H. Hartkerk.

Verrassend actueel

In het boek onder redactie van Eric Ottenheijm en Martijn Stoutjesdijk, worden de gelijkenissen uit de joodse en christelijke tradities zij-aan-zij besproken. Deze werkwijze levert niet alleen nieuwe inzichten op over jodendom en christendom. Ze werpt ook licht op de unieke vertelvorm van deze parabels: ontleend aan het dagelijkse leven en met een verrassende actuele twist.

Het boek bevat illustraties van de parabels van Jezus. En het brengt voor het eerst ook rabbijns-joodse gelijkenissen op moderne en kleurrijke wijze tot leven. Gespreksvragen maken de uitgave compleet.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij het secretariaat van de H. Hartkerk: secretariaat@hhartjoseph.nl. Doe dan ook een CC naar Erik van Halsema: predikant@morgensterhilversum.nl. Of via 035 – 685 9738.


Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.