Nieuwe voorgangers in Kerkbrink

Drie nieuwe voorgangers komen aan het woord in het jongste nummer van Kerkbrink, het blad van de Protestantse gemeente Hilversum. Twee voorgangers van de vrijzinnige geloofsgemeenschap De Kapel: Elly van Kuijk-Spaans en Akke-Clara Thimm-Stelwagen. En Hanneke Keur. Zij is sinds enige tijd geestelijk verzorger voor zorginstelling Zuiderheide.

Hanneke vertelt hoe waardevol het is dat geestelijk verzorgers hun ervaringen delen in het grotere kerkverband. Zij ziet zichtzelf als ‘een soort vooruitgeschoven post van de Protestantse Kerk’. Elly en Akke-Clara zeggen in een interview met Annechien Cevaal, ondanks corona, het van groot belang te vinden als geloofsgemeenschap naar buiten te treden. Beiden zien daarbij een belangrijke rol weggelegd voor muziek, literatuur, poëzie en andere vormen van kunst.

Schepping

Ook in deze editie een toelichting op het tweede leesrooster bij het jaarthema ‘Schepping’. Een rooster dat in de PgH-kerken tot en met Pinksteren wordt gevolgd en waarbij predikanten in de verschillende kerken voorgaan.

Klik hier voor de digitale versie van Kerkbrink april 2021.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.