Nieuw seizoen Choral Evensong met eigen koor

Na het geslaagde eerste seizoen gaan de evensongs in Hilversum een tweede seizoen in. En met een eigen koor. Een lang gekoesterde wens van de initiatiefnemers gaat in vervulling. Het koor ‘Choral Evensong Hilversum’ neemt komend seizoen vier van de acht evensongs voor zijn rekening. Vier gastkoren verzorgen de overige vieringen.

Terug in de Vitus

Op donderdag 28 september 2023 zijn de evensongs ook weer terug in de Vituskerk aan het Melkpad. Dirigent Cees van der Poel: ‘Ik zie de evensong als een bezinningsmoment met mooie muziek. Er wordt niets uitgelegd. Je haakt aan bij een carrousel van liederen en teksten. Aanwezigen mogen, als ze dat willen, een aantal liederen (hymns) meezingen’.

Engelse koormuziek

De Choral Evensong heeft haar wortels in Engeland. Het zogenoemde getijdengebed kreeg een vaste vorm in kloosters en kerken vanaf de zestiende eeuw. Tot op vandaag klinken in veel Engelse kerken en kathedralen dagelijks evensongs. Ongeveer veertig jaar geleden kwam de evensong naar Nederland. En sinds een jaar klinkt in Hilversum deze prachtige Engelse koormuziek op de vierde donderdag van de maand.

Donderdag 28 september 2023, 19u30 uur, St. Vitus, Melkpad 14, Hilversum. Celebrant is dominee Heleen Weimar, muzikale leiding: Cees van der Poel, organist: Arno Rog en koor: ‘Choral Evensong Hilversum’.
Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Choral Evensong valt onder auspiciën van de Raad van Kerken Hilversum. Kijk voor de liturgie en meer informatie op evensonghilversum.nl

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.