Choral Evensong met kamerkoor Vocaliber

Donderdagavond 26 oktober is de tweede Hilversumse Choral Evensong in het nieuwe seizoen. Wederom in de St. Vituskerk aan het Melkpad. Aanvang 19u30.

Voorganger is dominee Jetty Scheurwater met medewerking van kamerkoor Vocaliber uit Huizen onder leiding van Richard Vos. Matthijs de Vreugd bespeelt het orgel. Het repertoire van het kamerkoor bestaat uit werken van de 15de tot en met de 21ste eeuw en het werkt regelmatig mee aan Choral Evensongs, onder meer in Wijk bij Duurstede. Kijk voor de liturgie en meer informatie op evensonghilversum.nl

Engelse koormuziek

De Choral Evensong heeft haar wortels in Engeland. Het zogenoemde getijdengebed kreeg een vaste vorm in kloosters en kerken vanaf de zestiende eeuw. Tot op vandaag klinken in veel Engelse kerken en kathedralen dagelijks evensongs. Ongeveer veertig jaar geleden kwam de evensong naar Nederland. En sinds een jaar klinkt in Hilversum deze prachtige Engelse koormuziek op de vierde donderdag van de maand.

Donderdag 26 oktober 2023, 19u30 uur, St. Vitus, Melkpad 14, Hilversum. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Choral Evensong is onder auspiciën van de Raad van Kerken Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.