23 november: Choral Evensong

Voor de tweede keer verzorgt het eigen koor van de Hilversumse Choral Evensong de zang tijdens de evensong in de St. Vituskerk aan het Melkpad. Op donderdagavond 23 november. Aanvang 19u30.

Voorganger is de oud-katholieke pastoor Marieke Ridder, geestelijk verzorger in Tergooi. Arno Rog bespeelt het orgel. De muzikale leiding is in handen van Cees van der Poel. Kijk voor de liturgie en meer informatie op evensonghilversum.nl

Engelse koormuziek

De Choral Evensong heeft haar wortels in Engeland. Het zogenoemde getijdengebed kreeg een vaste vorm in kloosters en kerken vanaf de zestiende eeuw. Tot op vandaag klinken in veel Engelse kerken en kathedralen dagelijks evensongs. Ongeveer veertig jaar geleden kwam de evensong naar Nederland. En sinds een jaar klinkt in Hilversum deze prachtige Engelse koormuziek telkens op de vierde donderdag van de maand.

Donderdag 23 november 2023, 19u30 uur, St. Vitus, Melkpad 14, Hilversum. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Choral Evensongs vinden plaats onder auspiciën van de Raad van Kerken Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.