Nederlanders willen helpen

Een aantal goede-doelen-organisaties is deze maand de campagne gestart ‘Nederlanders willen helpen. Geef ons de ruimte’. De overheid neemt steeds vaker maatregelen die, bedoeld of onbedoeld, de ruimte om te geven en steun te vragen inperken, stellen zij.

De campagne wordt ondersteund door Nederlandse kerken vertegenwoordigd door het CIO. In het CIO werken 31 kerkgenootschappen in Nederland samen, waaronder de Protestantse kerk Nederland.

Politiek, geef ons de ruimte

In het manifest van de campagne stellen de initiatiefnemers dat ‘Nederlanders tijd, geld en energie geven. Omdat ze geven om de samenleving, om de wereld en om elkaar. We hebben ruimte nodig om dat te kunnen blijven doen. Maar deze ruimte is niet vanzelfsprekend. In deze moeilijke tijden wordt zichtbaar dat we elkaar nodig hebben. Dus daarom vragen wij de politiek heel expliciet: Geef ons die ruimte.’

Het manifest is onlangs aangeboden aan de partijen betrokken bij de kabinetsformatie. Concreet vraagt de actie aan de politiek om:

  • geven te stimuleren
  • vragen van steun niet te belemmeren
  • vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken
  • bijdragen aan goede-doelen-loterijen veilig te stellen
  • geen onnodige wet- en regelgeving.

Klik hier voor het campagnefilmpje. Klik hier voor de campagnewebsite.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.