Nationale Iftar – Samen aan tafel

Scriba René de Reuver sprak onlangs bij de zevende Nationale Iftar in Den Haag over ‘samen aan tafel’. ‘Om van samen aan tafel een feest te maken is een goede kok nodig, maar meer nog: vertrouwen en geloof.’ De Reuver is scriba van de Protestantse Kerk Nederland.

De Reuver: ‘Samen aan tafel gaan, ik doe het graag. Zeker als dat kan met mensen met heel verschillende achtergronden en religies, zoals bij de Nationale Iftar, de maaltijd die we in deze vastenmaand ramadan direct na zonsondergang nuttigden. Het was een prachtige concretisering van het huidige jaarthema van de Protestantse Kerk, ‘Aan tafel!’ Aan tafel, om samen te genieten van de goede gaven van het land en onze geest te scherpen aan de onderlinge ontmoeting.

Abraham

‘Samen eten is belangrijk. Waar mensen niet meer met elkaar eten, verschraalt een gemeenschap. Als er niemand meer is om van tijd tot tijd mee te eten, dan vereenzaamt een mens. Voor een open en inspirerende ontmoeting aan tafel putten we allemaal uit bepaalde bronnen. Mijn bronnenboek is de Bijbel, en het verhaal uit Genesis 18:1-15 over Abraham, de aartsvader van joden, christenen en moslims is voor mij een inspiratieverhaal.

Lees hier verder over bijdrage van De Reuver.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.