Nationaal gebed voor vrede in Oekraïne

Op vrijdag 24 februari is er in de Domkerk in Utrecht om 9u15 een nationaal gebed voor vrede in Oekraïne. Dit gebedsmoment wordt live uitgezonden op NPO2. Ook is het mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Klik daarvoor hier.

Gebeden voor vrede

Op 24 februari 2023, een jaar sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne, vinden er op veel plaatsen in ons land manifestaties plaats tegen de oorlog in Oekraïne. In verschillende kerken verspreid over het land wordt gebeden voor vrede. In de Domkerk in Utrecht houdt de Protestantse Kerk in samenwerking met de Raad van Kerken een oecumenisch gebedsmoment voor vrede in Oekraïne. Het verzoek om deze religieuze bijeenkomst te houden kwam van de Oekraïense ambassade in Nederland.

Licht in de duisternis

Het gebedsmoment in de Domkerk staat in het teken van het ontsteken van het licht in de duisternis en het levend houden van de hoop. KRO-NCRV verzorgen in samenwerking met de EO de live-uitzending.

Voorgangers zijn dr. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, pastoor Mykola Butsiak van de Grieks-katholieke parochie in Utrecht en ds. Sonja van der Meulen, predikante van de doopsgezinde gemeente in Leiden en de doopsgezinde vertegenwoordiger in de Raad van Kerken. Oekraïners in Nederland zullen medewerking aan dit gebedsmoment verlenen. De muzikale begeleiding wordt onder andere verzorgd door Veronika Morska, een jonge Oekraïense zangeres.

Het gebedsmoment in de Domkerk in Utrecht is vrij toegankelijk. Vanwege de televisie-uitzending is het raadzaam om uiterlijk 8u45 aanwezig te zijn.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.