Na mooie start Choral Evensong weer in januari

Gaat het lukken in Hilversum een nieuw kerkelijk initiatief te doen slagen? Het lijkt erop. Op donderdag 24 november namen ongeveer 150 mensen deel aan de eerste choral evensong in de mediastad. De initiatiefnemers waren een beetje overvallen. Zij kwamen 50 programma’s tekort. Mensen deelden de boekjes en, zo bleek uit de reacties na afloop, genoten volop van de Engelse koormuziek in de Vituskerk aan het Melkpad.

Ingepakte orgels

Op 26 januari staat de de volgende choral evensong gepland. Deze maal in de Regenboogkerk in het centrum van Hilversum. De Vitus aan het Melkpad, met een akoestiek die zich prima leent voor de Engelse kathedrale muziek, is vanwege onderhoud de eerste maanden van 2023 niet beschikbaar. De orgels staan ingepakt. Vandaar dat de evensongs tijdelijk uitwijken. De organisatoren verwachten ook in de Regenboogkerk mensen te kunnen verwelkomen zoals afgelopen donderdag afkomstig uit verschillende delen van Hilversum en uit diverse geloofstradities. De verwachting is dat ook expats deze Engels- en Nederlandstalige vieringen weten te vinden.

Marieke Ridder en Willem Nijsse

Op 26 januari gaat Marieke Ridder voor. Zij is pastoor van de oud-katholieke parochie in Hilversum. Wederom verzorgt kamerkoor Akkoord onder leiding van Cees van der Poel de koorzang. Jaap Jan Steensma bespeelt het orgel. Willem Nijsse is voorganger in de evensong van 23 februari. Nijsse is als predikant verbonden aan de Diependaalse kerk in Hilversum. Tot en met 25 mei is er telkens op de vierde donderdag van de maand een choral evensong onder auspiciën van de Hilversumse Raad van kerken. Aanvang 19u30. Toegang vrij, collecte ter bestrijding van de onkosten na afloop.

Ga voor meer informatie en giften naar www.evensonghilversum.nl.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.